House WR image 1

House WR

Private Client

Portland, Oregon

Multi-generational Residence

2016

In true European style, this Portland residence will become a multi-generational family dwelling for three generations of the same family with a modern re-visioning and renovation of the original 1908 house structure. The new design includes alterations on all three floors to create a contemporary, light-filled house with ample and open spaces. Renovations and additions include the creation of a naturally day-lit office space and living suite with a private garden at the basement level, a newly expanded kitchen on the ground floor, and a new semi-private family room and bedroom suite renovations on the second floor.  The kitchen opens to a new exterior terrace for an extension of family living and dining activities to the outdoors.  Construction will be complete in 2016.