Corporate Innovation Center image 1
Corporate Innovation Center image 2
Corporate Innovation Center image 3
Corporate Innovation Center image 4
Corporate Innovation Center image 5

Corporate Innovation Center

Confidential Client

Atlanta, GA

Corporate and Adaptive re-use

Completed in 2009

Sited in an anonymous industrial warehouse in close proximity to the company’s corporate campus, this new Innovation and Training Center for an undisclosed corporate client will provide facilities for collaboration, design, fabrication, education and testing to help support greater innovation while also improving the company’s rigorous education and training curriculum.  The proximal location of the warehouse to the company’s main corporate campus, its industrial character and its anonymity were all advantageous to the client’s goals and the center’s program.  These same characteristics created challenges in transforming a dark industrial building into a livable, inspiring and sustainable work place where people felt at ease to collaborate and be creative.

This study consisted of a needs assessment and program verification phase followed by the development of a conceptual design for pricing and presentation to the company’s Executive Committee.  The design involves a series of interventions into the existing warehouse beginning with day lighting the building through its roof and the insertion a linear spine that organizes the program components by zoning the building into more public meeting functions and more private simulation and prototyping labs.  Project studios and team ideation spaces are located on a mezzanine along this spine overlooking both sides of the center, maximizing visual connection between spaces for thinking, making, meeting and showing.  Other program functions include testing and demonstration facilities, shops, and temporary office space.  The project aspires to achieve at least LEED Gold certification.

Isaac Campbell was the Principal in Charge for this project while at Boora Architects.